Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvara li se 'balkanska ruta'?

Pred 'vratima' Hrvatske je 7000 migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raste pritisak na zelenu granicu između Hrvatske i Srbije. Pokušaji nezakonitih prelazaka sve su češći, pa istok vrvi policijom.

Pred vratima Hrvatske je 7000 migranata, koje na zapadu čekaju ograde. Naše Ministarstvo unutarnjih poslova o svemu šuti.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Slika nije dostupna Broj i dalje raste IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Ostojić: Imamo potpunu kontrolu

Mještani Tovarnika viđaju ih sve češće. Policija ne otkriva detalje, no mještani tvrde - migranti su viđeni i u samom selu, a manja skupina prije nekoliko dana je i uhićena.

"Mještani viđaju migrante i čujem u razgovoru s policijom da je bilo nekih naguravanja", kaže Ruža Veselčić Šijaković, načelnica općine Tovarnik.

Hrvatsku granicu migranti i izbjeglice pokušavaju prelaziti noću i to kroz kukuruze zbog čega su po poljima pojačane aktivnosti policije. Patrole su i po cestama, vinogradima, u šumama te uz željezničku prugu.

S druge strane granice Europu čeka 7000 ljudi.

"Ako to navali mi nećemo ništa riješiti s ovim što imamo tu policije, to će morati doći i vojska", smatra Mario Kovačić, mještanin Tovarnika.

Policija o svemu šuti, a tehnički ministar unutarnjih poslova ponavlja da je stanje stabilno. U Tovarniku kažu - isto je bilo i prošle godine, a onda je uslijedio kaos.

"Mi smo tampon zona uvijek bili i ostali, ovdje će se tu malo nagomilati dok ne smisle neki malo bolji plan", smatra Danijel Čelić, mještanin Tovarnika.

U lanjskom izbjegličkom valu u Tovarniku je stradala infrastruktura, a država je ostala dužna 50 tisuća kuna. Plan, u slučaju novog otvaranja Balkanske rute, nije poznat. Izostao je i odgovor na naš upit s kojim se brojem migranata Hrvatska sada suočava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene