Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala dvojica

Potonuo teretnjak na kojem je bilo Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica članova posade teretnog broda, koji je plovio pod zastavom Barbadosa, smatraju se nestalima nakon njegova potonuća sjeverozapadno od španjolske obale. Na brodu su bila dva Hrvata.

Hrvatski pomorci sa potonulog teretnjaka Kea su dobro te su u kontaktu sa hrvatskim veleposlanstvom u Španjolskoj, potvrdili su za Dnevnik.hr u uredu glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Pročitajte i ovo Skijanje za početnike: Evo kako odabrati najbolje skije, koje osnove trebate znati i na kojim je ski stazama najbolje krenuti udarni skijaški tjedan Na skijanje će više Hrvata nego lani, za to će morati dublje posegnuti u džep Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati

'Oba hrvatska državljana, kapetan broda i brodski električar, su spašeni te se trenutno nalaze u španjolskom gradu La Coruni', stoji u priopćenju koje su poslali iz ministarstva.

'Hrvatski kapetan i električar spašeni su i nalaze se u hotelu u La Coruni. Kontaktirao ih je hrvatski veleposlanik u Španjolskoj koji je o svemu izvijestio njihove obitelji i agenta u Rijeci', rekli su u MVPEI-u te dodali kako će im veleposlanstvo pružiti svu potrebnu pomoć, uključujući i izdavanje novih dokumenata, budući da su im svi dokumenti potonuli s brodom.

Španjolski i portugalski spasioci uspjeli su u utorak ujutro spasiti 22 od 24 članova posade broda, među kojima je najviše Filipinaca, izvijestio je glasnogovornik obalne straže u La Coruni, prenosi agencija France Presse. Potraga za nestalim pomorcima se nastavlja. Teretnjak, u koji je već u ponedjeljak navečer počela prodirati voda, potonuo je u utorak uz obalu Galicije.

Glasnogovornik je naveo da su najveći broj članova posade činili Filipinci (19), a ostali su članovi posade hrvatske, ruske, litavske ili ganske nacionalnosti, no nije mogao precizirati imena nestalih mornara. Posao spasilačkim ekipama otežava iznimno loše vrijeme i udaljenost od obale. France Presse ne navodi nacionalnost nestalih članova posade. Brod Kea plovio je iz Sankt Peterburga prema luci Santa Marta u Kolumbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene