Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informirajte se prije puta

Pred nama je još jedan udarni turistički vikend, evo što nas čeka na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slijedi nam još jedan udarni turistički vikend koji će obilježiti gužve na hrvatskim prometnicama.

Velikih problema u prometu u petak navečer još nema, a kolona se stvorila jedino na izlasku s autoceste kod naplatnih postaja u Lučkom i trenutačno je dugačka oko 2 kilometra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na prometnicama, ilustracija - 6 Gužve na cestama Povremeni zastoji na autocestama: Pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti

Dodatno bi se trebalo zagužvati tijekom sutrašnjeg dana, kada se očekuje još veći priljev turista. Očekuje se i loše vrijeme.

„Ne put ne treba kretati umoran. Nakon vožnje od dva sata savjetujemo odmor, a treba provjeriti i tehničku ispravnost vozila. Pred put se svakako treba informirati o trenutnom stanju u prometu kako bi u slučaju zastoja mogli odabrati alternativne pravce“, kaže Dijana Beganović iz HAK-a.

Sutra vozače čekaju nove, sezonske, cijene cestarina, te će one biti veće za 10 posto. Primjerice, cestarinu od Zagreba do Splita platiti ćete 199 kuna, umjesto dosadašnjih 181 kunu. Hrvatske autoceste tako preko ljeta planiraju povećati prihode za čak 45 milijuna kuna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene