Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaglavila u cijevi

Osijek: Prazneći šaht radnici Vodovoda 'usisali' ručnu bombu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su praznili šaht u jednom stambenom naselju radnici Vodovoda 'usisali' su i ručnu bombu koja se zaglavila u cijevi. Pribranom reakcijom radnika i brzom intervencijom policije, izbjegnuta je tragedija.

Koliko je iz rata zaostalo i odbačeno oružje opasno, uvjerili su se radnici osječkoga Vodovoda. Dok su praznili šaht u jednom stambenom naselju "usisali" su i ručnu bombu koja se zaglavila u cijevi. Pribranom reakcijom radnika i brzom intervencijom policije, izbjegnuta je tragedija. Na njihovu sreću ona se zaglavila u cijevi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Nevrijeme u Retkovcima 189 hitnih poziva VIDEO Snažno nevrijeme prouzročilo veliku štetu u dijelovima Hrvatske: Vjetar uništio školsko dvorište, led u Dalmaciji, neka mjesta bez struje

Švicarska: Državljanin BiH bombom na ulici gađao suprugu, morali joj vaditi gelere

'Ručna bomba se zadržala na ustima cijevi tako da se zaglavila otprilike u ovakvom položaju - ne bojte se - ovo je školska, bezopasna', rekao je Dražen Čelik iz Protueksplozijskog odjela PU Osječko-baranjske. Da je eksplodirala bilo bi zlo.

'Ova ručna bomba u svojoj košuljici ima od 2 do 4 tisuće metalnih kuglica, čeličnih kuglica. Znači, te sve kuglice bi se raspršile u okolinu. Svi koji bi bili u okolini, najvjerojatnije bi stradali', dodao je Čelik.

Kad je takva razorna moć ručne bombe što bi se tek dogodilo Alekseju koji je doslovno izorao topničku granatu. 'Vidi se tu kako je išao red. Vjerojatno ju je sijačica izvukla gore kad sam udario u nju', rekao je Aleksej koji nije paničario. Zvao je policiju.

BiH: Uhićen banjolučki bombaš koji je usmrtio vozača autobusa

'Ne bude čovjeku baš svejedno. Nije ugodan osjećaj. Mada sam znao da je opasnost prošla jer sam već udario u nju', dodaje Aleksej Mudri.

Odbačeno oružje može se naći posvuda, od odvodnih kanala do gradskih parkova. 'Po kontejnerima, u ljetnom periodu kad su rijeke niske po koritima rijeka, po tavanima, napuštenim vozilima, najčešće to bude na smeću', rekao je Mario Kokić, voditelj Protueksplozijskog odjela PU Osječko-baranjska.

Građani uporno odbacuju oružje u prirodu, umjesto da ga dragovoljno vrate policiji. Bez ikavih sankcija. 'Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će izaći na teren te će anonimno, diskretno, u građanskom odijelu, sa civilnim automobilom doći na prijavljenu adresu', dodaje Kokić. Često odbačno oružje pronalaze djeca. Njihova znatiželja u pravilu završava tragično.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene