Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predbožićno slavlje

Pravoslavni vjernici u iščekivanju Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravoslavni vjernici danas slave Badnjak.

U zagrebačkom hramu preobraženja Gospodnjeg održala se svečana liturgija. Nekoliko stotina pravoslavnih vjernika okupilo se u zagrebačkom hramu preobraženja Gospodnjeg.
Za vjernike koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas je Badnjak i svečanu liturgiju uoči Božića predvodio je mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović.

Pročitajte i ovo Dijete u potrebi - 3 Treba im pomoć Božićno čudo u Baranji - Dječak koji se bori s teškom bolesti sve je šokirao: "Bile su suze radosnice, ne mogu vam ni opisati" Slika nije dostupna 'Najradosniji kršćanski praznik' Srbijanski predsjednik čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

U prepunom zagrebačkom Hramu preobraženja Gospodnjeg svečanom misom proslavili su Badnjak. Na taj se način pripremaju za najradosniji blagdan Božić.

U spomen na pastire posvećuje se Badnjak, pa su vjernici svojim kućama ponijeli male badnjake. Uz svečanu liturgiju, Kristovo rođenje Pravoslavni vjernici slave u svojim domovima, uz bogat blagdanski stol i narodne običaje.

Za sutra je predviđena svečana liturgija u 10 sati, kojoj će prisustvovati svi važniji pripadnici pravoslavne zajednice u Hrvatskoj. Podsjetimo, na domjenku srpskog narodnog vijeća čestitke pravoslavnim vjernicima jučer je uputio i državni vrh - premijerka Kosor i predsjednik Josipović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene