Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pravobraniteljica Lukač-Koritnik: Istukli su me jer sam reagirala na govor mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik uputila je poslijepodne priopćenje za javnost zbog, kako navodi, "točnog informiranja javnosti te različitih interpretacija nasilja kojemu je jučer bila izložena".

Pravobraniteljica Lukač-Koritnik, uz ostalo, ističe kako ju je jučer iza 16 sati fizički napao jedan muškarac ispred ulaza u zgradu u Preobraženskoj ulici, gdje (pravobraniteljica) radi.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

"Idući u svoj Ured vidjela sam i čula mlađe muške osobe, koje su glasno vrijeđale na nacionalnoj osnovi neke osobe, koristeći govor mržnje. Upozorila sam ih da se tako ne ponašaju te im rekla da ću, ako ne prestanu, pozvati policiju. Tada mi je jedan od njih prišao, a prilazeći me vrijeđao koristeći isti govor mržnje, te me zatim izudarao šakom i nogama", navodi pravobraniteljica Lukač-Koritnik.

Dodaje kako je policija na poziv jednog od očevidaca vrlo brzo došla, te kako je "visoko profesionalno i efikasno obavila svoj posao", a da je njoj pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica. 

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik na kraju priopćenja navodi kako je "reagirala na govor mržnje", nakon čega je bila izložena nasilju.

>> Pravobraniteljica napadnuta jer je muškarce upozorila na ponašanje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene