Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv Horvatinčića

Pravo na grad: Veličina prevare na Srđu je 30 puta Varšavska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku pobuna protiv golfa na Srđu. Lokalne snage pojačane zagrebačkim aktivistima iz Prava na grad, koji pokušavaju blokirati Horvatinčićev projekt u Varšavskoj, porukom 'Srđ je naš', protive se izgradnji travnatih terena i luksuznih vila.

U iščekivanju današnje javne rasprave o Srđu, građanske udruge koje se protive golfu pozvali su novinare kako bi još jednom ukazali zašto su protiv gradnje. Prvi puta dubrovačkim udrugama potporu pruža zagrebačka udruga Pravo na grad. 'Veličina ove prevare ovdje je 30 puta Varšavska', istaknuo je Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad. 'Se radi o opasnom projektu, o tumoru koji bi trebao narasti iznad Grada', kaže Slaven Tolj iz Art radionice Lazareti.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Svi su bili složni Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial na Srđu: "Predugo smo čekali"

Projekt golfa od početka je, tvrde udruge, politička prijevara. 'Taj zakon nije zakon o golfu. Taj zakon je zakon o prenamjeni zemljišta, o korupciji i otimačini', smatra Jagoda Minić iz Zelene akcije. Prema najavama na Srđu bi se izgradila 2 golf terena i popratni sadržaji koji bi donijeli posao za više od tisuću Dubrovčana. Ukupno ulaganje iznosi čak 6 i pol milijardi kuna.

'Svinjarija od izgradnje 268 vila i 1600 apartmana nije golfski projekt već izgradnja novog grada iznad Grada', kaže Đuro Capor iz Udruge Domovina. Konferenciju nije propustio ni investitor. 'Razvoj golfa dokida razvoj Dubrovnika; i zato što se pokazali u svojim javnim istupima, manipulirajući medijima, da se bahati i cinični', dodaje Tolj.

'Koriste krive podatke. Obmanjuju javnost. Većina zemlje je naša. To ne znači da možemo raditi kako god hoćemo. Mi poštujemo zakonske procese', napominje Eran Sharga, direktor 'Razvoj golfa'. Ako projekt prođe večerašnju javnu raspravu, investitore od početka gradnje dijeli još donošenje urbanističkog plana. Inače, početak gradnje najavljen je za veljaču iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene