Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemoguć civilizirani dogovor?!

'Pravdu ćemo potražiti na sudu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija hrvatske obiteljske medicine je na najavu sankcija zbog nenaplaćivanja participacija odgovorila da će se to pitanje rješavati na sudu.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović jučer je izjavio da će liječnicima, koji od početka zdravstvene reforme odbijaju naplaćivati participaciju, biti u lipnju uskraćeno između 10 i 30 posto glavarine kako to predviđa zakon. KoHOM u današnjem priopćenju, uz ostalo, kaže da je naplatu participacija Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nametnuo liječnicima protiv njihove volje.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija Reakcija Liječnici zgroženi najavama da će kontrolirati vlasnike vikendica: "Ni pod kojim uvjetima i cijeni neće biti izdavane navedene potvrde"

>> Počinje kažnjavanje liječnika za neplaćanje participacije

'Zakonom je uređeno da pacijent plaća dopunsko osiguranje, ali zakon ne nalaže način naplate', smatra KoHOM. 'Kako je novčano kažnjavanje liječnika - oduzimanjem glavarine, za novčane poslove koje sklapaju sa HZZO-om također protuzakonito - preostaje nam pravdu potražiti na sudu - pošto se mjesecima ne uspijevamo dogovoriti o uvjetima ugovaranja na druge načine - civilizirano i bez instituta suda', navodi se, uz ostalo, u priopćenju KoHOM-a.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene