Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za EU parlament

Vodeća TV lica, iskusni reporteri, najmoderniji studio - izborni dan na Novoj TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mislav Bago će sve komentirati u virtualnom studiju, Ivana Petrović izvještavat će iz Bruxellesa, a najiskusniji tim reportera bit će na terenima u Hrvatskoj', najavio je Saša Kopljar.

Ukupno 400 milijuna Europljana ovih dana bira vodstvo Europske unije. Po drugi put, i to u tek godinu dana, među biračima su i građani Hrvatske. Ono što ove izbore čini drugačijima od posljednjih je činjenica da, osim biranja zastupnika u Europskom parlamentu, ovoga puta izravno utječemo na odabir predsjednika Europske komisije.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Nova TV o izborima i njihovom utjecaju na naš život redovito izvještava u svom informativnom programu, a u danima ususret izborima vodeći politički komentator Mislav Bago u virtualnom studiju pojasnit će najbitnije i najzanimljivije informacije. Tako ćemo doznati kako su političke snage raspodijeljene u sadašnjem sazivu Europskog parlamenta, koliko koja zemlja ima zastupnika, ali i koja je izlaznost u zemljama diljem EU.

'Virtualni studio olakšava posao jer pomoću njega možemo komplicirane podatke gledateljima donijeti na vrlo jasan i razumljiv način', objasnio je Mislav Bago, koji će iz ovog najmodernijeg studija u regiji izvještavati i na sam dan izbora.

U nedjelju izborni program počinje u 15 sati kada će omiljeno lice TV ekrana Saša Kopljar i tim reportera donijeti najbitnije informacije o tijeku izbora.

Počeli Europski izbori: Otvorena birališta u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji

'Očekuje nas jako zanimljiv dan. Prošle godine smo opravdali povjerenje gledatelja jer je najviše njih bilo uz nas na taj povijesni dan prvih izbora za EU parlament. Jednaku formulu ćemo koristiti i ove godine – najbitnije informacije donijet ćemo vjerodostojno, na jasan i zanimljiv način. Mislav će sve komentirati u virtualnom studiju, Ivana Petrović izvještavat će iz Bruxellesa, a najiskusniji tim reportera bit će na terenima u Hrvatskoj', najavio je Saša Kopljar.

Osim u vijestima u 15 sati, Nova TV o izborima će nastaviti izvještavati u redovitim emisijama, Vijestima u 17 i Dnevniku Nove TV, a prve neslužbene rezultate izbora donijet će u večernjem Specijalu u 22:50.

Javljanja uživo iz stožera

Iz stranačkih stožera o očekivanjima i prvim reakcijama izvještavat će Andrija Jarak, Tatjana Krajač, Sabina Tandara, Ivana Ivanda, Josip Fiolić i Vjekoslav Đaić. Osim što ćemo u nedjelju doznati tko će idućih 5 godina odlučivati o svemu što utječe na naše živote, ovi izbori posebno su zanimljivi zbog aktualne situacije u zemlji.

'Izbori će ne neki način posložiti nacionalnu političku arenu, a ovisno o rezultatu izbora 25. svibnja doći će do slaganja jasnih saveza za sljedeće izbore 2015.', zaključio je Bago.

Izborni program Nove TV proširit će se i na društvene mreže, pa će tako sve najbitnije informacije biti objavljivane na Twitter i Facebook profilima Nove TV i Dnevnik.hr-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene