Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upućeno pismo

Pozvali Nikolića da bivšim zatočenicima omogući posjet Stajićevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga pravnika Vukovar 1991. pozvala je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da bivšim zatočenicima omogući posjet Stajićevu kod Zrenjanina kako bi obilježili mjesta stradanja hrvatskih branitelja, ranjenika i civila u logoru koji se 1991. i 1992. nalazio u tom mjestu

U pismu, uručenom srbijanskom predsjedniku Nikoliću preko hrvatskog veleposlanika u Srbiji, Udruga podsjeća na dosadašnje neuspjele pokušaje, koje su planirali za 3. listopada, odnosno 17. listopada 2009. s još dvjestotinjak bivših zatočenika te napominju kako, unatoč dobroj volji i razumijevanju dijela lokalnih i vojvođanskih političkih čelnika, posjete nije dopustila tadašnja aktualna vlast Republike Srbije.

>> Kosor: Očekujem da se Nikolić distancira od nekih svojih stavova iz prošlosti

'Stoga vas molimo da snagom svoga autoriteta pomognete u ostvarivanju rasvjetljavanja istine 1991./92. godine te nam omogućite posjet Stajićevu, 6. listopada ove godine, kako bismo zapalili svijeće za sve ubijene', navodi se u pozivu srbijanskom predsjedniku, koji je potpisao predsjednik udruge Zoran Šangut i sam, kako navodi, svjedok četiri ubojstva u logoru.

Udruga poziva srbijanskog predsjednika Nikolića da pomogne u rasvjetljavanju istine o logoru Stajićevo 1991. i 1992. godine. Svjesni su, kažu, da je to jedno bolno političko pitanje u Srbiji koja već 20 godina niječe ratne zločine počinjene u Stajićevu, Begejcima, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, ali su i čvrsto uvjereni da se istina ne može niti sakriti niti trajno zaustaviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna Šangut: 'Pravda nije sustigla zločince'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene