Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8. i 11. listopada

Poziv na audiciju: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika audicija za najpoznatiji hrvatski amaterski zbor održat će se u dva termina; u subotu, 8. listopada i u utorak, 11. listopada 2016., u 19 sati u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije izuzetno je jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer je zbor IGK mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Lukom Vukšićem, s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK!

Nastupi sa svjetskim solistima, na humanitarnim spektaklima, inauguraciji...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziranje u Glasgowu FOTO: Samouvjerena pojava Davida Hasselhoffa odjevenog u kilt Slika nije dostupna Javite se na natječaj! Koji atributi su vam potrebni kako bi postali Trash de Lux zvijezda?

Članstvo u Goranovcima donosi užitak muziciranja, druženja, putovanja, ali i dašak zvjezdanog glamura pod svjetlima pozornice. Zbog čestih proba viđaju se tri puta tjedno, što atmosferu u Zboru čini opuštenom i prijateljskom. U ovom, kako to Goranovci vole naglasiti, obiteljskom ozračju, nastaju izvedbe vrhunskog klasičnog repertoara, u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, ali i važnim hrvatskim institucijama. Pored redovnih koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, zbor IGK proteklih je godina surađivao s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element.

Goranovci su 2014. u zagrebačkoj Areni nastupili uz talijanskog slavuja Andreu Bocellija, a 2015. poveli su publiku u svijet filma uz veličanstvenog oskarovca Ennija Morriconea. Gostovali su u Bochumu i u Izraelu, gdje su, na poziv Izraelskog simfonijskog orkestra i njihovog osnivača i dirigenta Noama Sheriffa, na četiri uzastopna koncerta izveli Mahlerovu Osmu simfoniju.

Zapjevali su na svečanoj inauguraciji Predsjednice Republike Hrvatske. Rado su se odazvali i pozivima na koncerte povodom Dana grada Zagreba na Trgu Franje Tuđmana i Dana državnosti na Bundeku, na otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara, Gričke ljetne večeri 2016. te na humanitarne koncerte Korak u život, Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina te koncert Rotaryja za kupnju aparata za rano otkrivanje problema s vidom kod novorođenčadi u Klaićevoj bolnici. Ljetos su oduševili Mozartovim Requiemom na Niškoj tvrđavi.

Kruna djelovanja obitelji Goranovaca svakako je još jedna nagrada Porin, koju su ove godine osvojili u kategoriji "Najbolji album klasične glazbe": Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića za Mozartov Requiem. (Podsjetimo, prvoga Porina Goranovci su dobili 1995. za Hrvatsku misu Borisa Papandopula u kategoriji ''Najbolje ponovno izdanje (izvan pop/rock glazbe)''.

Kroz instituciju IGK prošli Arsen Dedić, Vice Vukov i brojni drugi

U obitelji Goranovaca svojedobno su bili i neki poznati članovi hrvatskog javnog života - glazbenici Arsen Dedić i Vice Vukov, televizijski voditelj Aleksandar Stanković, novinar Domagoj Jakopović Ribafish. Generacije koje su prošle kroz zbor dio su snažne tradicije i društvene uloge institucije IGK u Hrvatskoj. Akademski zbor IGK postoji 68 godina, tijekom kojih je s 4000 aktualnih i bivših članova održao 200 proba godišnje, nastupao u 20 zemalja, 60 gradova, na 15 jezika, s 30 orkestara te je pod ravnanjem 60 dirigenata održao više od 1600 koncerata i na njima izveo bezbroj skladbi. Više o Zboru IGK pronađite na poveznici

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene