Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Visoke temperature

Kod Tučepa i Podgore i dalje manji požari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na požarištima kod Tupčepa i Podgore i u šumi Parka prirode Biokovo protekle noći izbila je vatra na nekoliko mjesta.

Gasiteljima iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja koji saniraju požarište od jutros u gašenju požara i saniranju rubnih i teško pristupačnih dijelova požarišta pomaže i jedan kanader, kao i zaposlenici Parka Prirode Biokovo i Hrvatskih šuma.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina tvrdi kako je požarište pod potpunim nadzorom gasitelja, ali upozorava žitelje i goste Makarske, Tučepa i Podgore da su i u idućih nekoliko dana moguće sporadične vatre na opožarenom području zbog visokih temperatura. Ističe pritom da će vatrogasci manje požare vrlo brzo ugasiti.

Gasiteljima s Makarskog primorja u sanaciji požarišta pomažu i tri vatrogasne ekipe iz Zagreba.

Kod Podgore i Tučepa opožareno je 410 hektara, nitko nije ozlijeđen, a štete u šumi i maslinicima, kojih je više od tisuću otišlo u plamen nisu male i utvrđuju se, kao i uzroci izbijanja požara, dodao je Glavina.

Ravnatelj Parka prirode Biokovo Velimir Vidak Buljan kazao je kako je stradalo oko 30 hektara Parka pa je ulaz u Park prirode Biokovo kod Tučepa i dio prema prijevoju Staza neprepoznatljiv. Šteta u Parku doista je velika, u ekonomskom i u turističkom smislu, rekao je. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene