Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi zbog vjetra

Gori kod Šibenika i Marčane: Na terenu kanaderi i air tractori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na lokaciji Marčana u Istri kojeg su dva Canadaira CL-415 stavila pod nadzor ponovno se aktivirao. Na požar u Šibensko-kninskoj županiji koji se razvio iza 13 sati na prostoru Dobri Dolac, upućena su dva Canadaira i dva Airtractora.

Protupožarne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u srijedu su angažirane u gašenju požara u Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Pročitajte i ovo Ilustracija Na terenu 30 vatrogasaca MORH: Poslana su dva kanadera na gašenje požara u Ličko-senjskoj županiji Slika nije dostupna Kaočine - Miljevci Požar kod Drniša: "Vatru gase i dva kanadera"

Na požar u Šibensko-kninskoj županiji koji se razvio iza 13 sati na prostoru Dobri Dolac, upućena su dva Canadaira i dva Airtractora.

Požar na lokaciji Marčana u Istri kojeg su dva Canadaira CL-415 stavila pod nadzor ponovno se aktivirao te u njegovu gašenju sada sudjeluje Airtractor AT-802.

Od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca doznaje se da gori trava i nisko raslinje na području od Marčane prema Barbanu. Požar je izbio u utorak nakon 18 sati, ali je suzbijanje požara onemogućio jak vjetar i nepristupačan teren te su u pomoć pozvani kanaderi.

Gori kod Marčane, stigla i dva kanadera

Dva Airtractora bila su uspješna i brza u gašenju požara kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji koji je uočen kroz protupožarno izviđanje, kažu u MORH-u.

Od početka ovogodišnje Protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, do 11. kolovoza 2015. zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 121 požarištu - 30 u Šibensko-kninskoj, po 27 u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj i 11 u Istarskoj županiji.

U 50 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do 11. kolovoza 2015. sveukupno provele oko 1090 sati u akcijama gašenju požara, odnosno punih 45 dana u zraku, pri čemu su izbacili više od 37.000 tona vode. Također, helikopterske posade prevezle su i 333 zemaljska vatrogasca do požarišta te oko 20 tona vatrogasne opreme, stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene