Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni uzroci nekih od požara

Namjerno izazvala požar u Brgudu: Djevojka (25) kazneno prijavljena za zločin iz mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u općini Smokvica na Korčuli izazvan je u srijedu opuškom cigarete, dok je požar na benkovačkom području u nedjelju prouzročilo namjerno paljenje suhe trave, utvrdila je policija, a za izazivanje požara sumnjiče se dvije žene protiv kojih su podnesene kaznene prijave.

Za namjerno izazivanje požara na benkovačkom području sumnjiči se 25-godišnjakinja protiv koje je podnesena kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi sa zločinom iz mržnje te je privedena pritvorskom nadzorniku, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa" Požar plastenika u Ludbregu - 2 Traje očevid FOTO/ VIDEO Veliki požar u Ludbregu: Vatra progutala plastenike i strojeve, ozlijeđen vatrogasac

Osumnjičena je da je u nedjelju oko 20 sati u Brgudu na benkovačkom području namjerno izazvala požar suhe trave koji se potom proširio na šire benkovačko područje.

Požar još nije u potpunosti ugašen, a materijalna šteta i ukupna opožarena površina bit će naknadno utvrđene.

Požar koji je u srijedu u jutarnjim satima buknuo na području Smokvice na Korčuli izazvan je opuškom cigarete koji je bacila 66-godišnjakinja, a koji je zbog vjetra zapalio travu i nisko raslinje na zemljištu u privatnom vlasništvu, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Žena je zajedno s jednim muškarcem (76) pokušala ugasiti vatru, no kada su vidjeli da je požar izmakao kontroli, pozvali su vatrogasce. Prilikom gašenja 76-godišnjak je zadobio opekline te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, policija je protiv 66-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu.

Požar u šibenskom brodogradilištu

Požar koji je u subotu ujutro izbio među halama brodogradilišta Nautičkog Centra Prgin (NCP) u Šibeniku uzrokovao je odbačeni opušak cigarete 27-godišnjeg radnika, koji će biti kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, doznaje se u šibenskoj policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni radnik u subotu oko 12:26 sati bacio opušak pored jednog montažnog objekta unutar brodogradilišta i otišao. Izbio je požar koji je zahvatio taj montažni objekt i dio susjedne zgrade, jedne od hale brodogradilišta. Vatra je ugašena petnaestak minuta iza 15 sati, a kolika je materijalna šteta tek treba utvrditi.

Osumnjičeni radnik, koji je u brodogradilištu u subotu boravio kao zaposlenik kooperantske tvrtke koja djeluje unutar NCP-a, predan je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu.

Požar u subotu ujutro u šibenskoj Mandalini počeo je uz detonacije, vjerojatno radi pucanja metalnih boca za varenje pod tlakom nakon čega se nad brodogradilištem nadvio oblak gustog crnog dima.

Vatra je zahvatila jedan kontejner i dio hale, ali zahvaljujući munjevitoj reakciji vatrogasaca nije se uspjela proširiti pa je izbjegnuta veća katastrofa, izjavio je nakon požara direktor NCP-a Roko Vuletić i naglasio da je objekt pod video nadzorom, što bi moglo pomoći u utvrđivanju uzroka požara.

U šibenskoj policiji danas nisu mogli potvrditi niti demantirati da su pregledom video snimki otkrili uzrok požara, odnosno vidjeli radnika kako baca čik pored hale gdje je planulo. (S.Ve. / I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene