Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I vrijeme protiv gasitelja

VIDEO Požar na minski sumnjivom području pod kontrolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Gračaca Skradinskog izbio je veliki požar na minski sumnjivom području. Vatra je zahvatila borovu šumu, a požar je predvečer stavljen pod kontrolu.

Ukoliko imate snimke ili fotografije požara kod Gračaca Skradinskog, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Požar na španjolskom otoku La Palma Otok La Palma VIDEO "Dosad je izgorjelo 2000 hektara": Stotine vatrogasaca bore se s vatrenom stihijom, stanovništvo evakuirano

Požar koji je oko 16 sati buknuo kod naselja Sonković u skradinskom zaleđu stavljen je pod kontrolu, potvrdili su iz Centra 112.

Minski sumnjivo područje koje je zahvatio požar kod Gračaca Skradinskog nalazi se blizu autoceste, te Inine benzinske postaje. Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko kninske Darka Dukića nije bio ugrožen promet autocestom, koji se odvijao usporeno, kao ni benzinska postaja na odmorištu Prokljan oko koje su postavljena vatrogasna vozila, a područje je sanirano zbog mjera predostrožnosti.

Vatra je planula oko 16 sati, a tri kanadera koja su izašla na gašenje morala su se privremeno povući zbog loših vremenskih uvjeta. Zapovjednik Dukić kaže kako se kanaderi vratili na teren sat vremena kasnije kada su se vremenski uvjeti poboljšali. 

>> Kiša ugasila veliki požar kod Knina

To je bilo veliko olakšanje gasiteljima iz JVP-a Šibenik i Vodice, te DVD-a Šibenik i Drniš, jer zbog minski sumnjivog područja  zemaljske snage nisu smijele zalaziti duboko u područje požara. Na terenu se s vatrom obračunavalo 35 vatrogasaca s 12 vozila uz pomoć tri kanadera.

HAK je u 20,30 satio objavio da je otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Pirovac i Šibenik u oba smjera, ali da se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h na pojedinim mjestima, zbog dima i smanjene vidljivosti nakon gašenja požara kod odmorišta Prokljan sjever. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene