Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većim dijelom pod kontrolom

Požar kod Župe dubrovačke: Stanje bolje, gašenje još traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gašenje požara na području Župe dubrovačke koji je izbio jutros i dalje je u tijeku ali je stanje znantno bolje, potvrdio je to vatrogasni zapovjednik županije Dubrovačko-neretvanske Stjepan Simović.

On je kazao kako je požar u priličnoj mjeri stavljen pod kontrolu, te kako još gori istočni dio prema Konavlima ali još postoji opasnost da se požar aktivira ako zapuše bura.

"Požar je jednim dijelom prešao u Hercegovinu. Stanje je dosta bolje ali će cijelu noć trebati pratiti požarište", kazao je Simović.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>> Vjetar razbuktao požar kod Župe dubrovačke, stihija zaprijetila kućama

Inače, požar je tijekom prijepodnevnih sati zaprijetio i kućama u Platu, a gasilo ga je dvjestotinjak gasitelja kojima je gašenjem iz zraka pomagao kanader. U jednom trenutku, između 9 i 10,30 sati, bila je zatvorena i jadranska turistička cesta na području Župe dubrovačke, pa se nije moglo doći do zračne luke u Ćilipima. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene