Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Tučepa i dalje se širi, u pomoć stigao i četvrti kanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požar, koji je buknuo jutros iznad kuća tučepskog predjela Blato i dalje se širi, no vatra nije ugrozila kuće, a trenutno gori u trokutu Kotišina kod Makarske, to jest predjelu Potpeč u Tučepima, doznaje se u Gradskom centru Osejava.

Vatrogascima iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja, koji se od jutros bore s vatrom, u pomoć su pritekla četiri kanadera, stigli su i vatrogasci Dugog Rata, Omiša i Zadvarja te tri vatrogasna vozila s 15 vatrogasaca iz Divulja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni za požare MORH povećao eskadrilu kanadera na 6 aviona Slika nije dostupna Jugo nosi požar prema Makarskoj, vatru gase tri kanadera

Vatra se jutros, potpomognuta jugom vjetrom, brzo širila borovom šumom i maslinicima prema državnoj cesti Makarska-Vrgorac, prebacila cestu i zahvatila gustu borovu šumu i maslinike nedaleko predjela Sveti Andrija i područja Zagon kod Makarske.

Cesta Makarska-Vrgorac (državna cesta broj 512) zatvorena je od 7 sati pa se prometuje zaobilzano preko Gornje Podgore. Ujedno, usporeno se vozi i na jadranskoj magistrali zbog vatrogasnih vozila koja se kreću dijelom te prometnice.

Od 7 sati isključen je i dalekovod Makarska-Podgora pa su mjesta od Makaske do Podgore bez električne energije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene