Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Prukljana lokaliziran, vatrogasci i dalje dežuraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u petak izbio na području Prukljana (Prokljana) lokaliziran je jutros oko 6. 30 sati, no vatrogasci će ostati na terenu i dežurati cijeli dan, doznaje se u šibensko-kninskoj Vatrogasnoj zajednici.

Opožarena površina procijenjena je na oko 300 hektara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć unesrećenim roniocima Tri ministarstva osigurala novac za barokomore Slika nije dostupna Vatrogasci dežuraju na požarištu kod Omiša

Požar na području Prukljana izbio je na nepristupačnom i miniranom terenu te je njegovo gašenje bilo otežano. Profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima iz Šibenika, Skradina, Vodica i Dubravica pomagale su i protupožarne zračne snage, no unatoč tomu što je požar povremeno bio pod nadzorom, zbog vjetra ponovo se razbuktavao.

U požaru je izgorjelo i nekoliko maslinika, a vatra se jučer približila i autoputu A-1 te je na pola sata bila zatvorena benzinska crpka Prukljan. Zbog gustog dima jučer poslijepodne na tom dijelu autoputa promet je tekao jednim prometnim trakom, brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat, a u blizini same benzinske crpke i na 40 kilometara na sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene