Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba sa stihijom

Požar u Podgori pod kontrolom, na terenu 275 vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požar iznad Gornje Podgore nedaleko državne ceste Makarska - Vrgorac koji je buknuo sinoć nešto prije 23 sata došao je do Podgore.

U gašenju vatre koja se, nošena jakom burom, širila prema naselju Gornja Podgora i Podgori sudjeluju vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s makarskog područja. Kako je izvijestio DUZS, požar je pod kontrolom, a na požarištu su 32 vatrogasne postrojbe s 275 vatrogasaca i 53 vozila.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Prema požarištu je bila upućena pomoć u ljudstvu i tehnici iz 10 županija s kontinenta. Iz Dubrovnika, gdje se održavala vježba za vatrogasce, je u Podgoru poslano 60-ak vatrogasaca s opremom. Nakon što su jutros poslane i dodatne zračne snage požar su gasila četiri Canadaira, tri AirTractora i dva helikoptera s uređajem za gašenje.

Vatra je u jednom trenutku stigla nadomak kuća i gasitelji su ulagali maksimalne napore kako bi se obranile kuće, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine koji vodi akciju gašenja požara kod Podgore.

U Podgori zbog toga sinoć nitko nije spavao, ali danas su svi zadovoljni jer nije nitko stradao te nije oštećena nijedna kuća.

Dvojica vatrogasaca lakše ozlijeđena

Od zračnih snaga požar trenutačno gasi jedan Canadair.

Glavina je potvrdio i da su dvojica vatrogasaca bila ozlijeđena, ali da se radi o lakšim ozljedama. Jednom je vatrogascu skočio šećer, ali nije zadržan u bolnici već je pušten kući. Drugi vatrogasac je zadobi udarac u ruku, ali nie se radilo o lomu te se vratio natrag u Podgoru na požarište.

Državna cesta D8 bila zatvorena za promet u mjestu Podgora sve do 10:30 sati. Sada se prometuje punom širinom kolnika bez zastoja, izvijestio je DUZS. Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje priopćeno je kako je prema procjenama s terena, požar do sada zahvatio površinu od približno 1.000 hektara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene