Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se prema Učkoj

Požar kod Plomina: Kuće obranjene, u pomoć stigli kanaderi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci se, uz pomoć protupožarnih zrakoplova, bore s požarom na području Plominske gore koji se nošen burom širi prema Učki, a kuće su obranili, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Dina Kozlevca.

Požar koji je buknuo tijekom grmljvinskog nevremena u četvrtak oko 13:30 sati iznad Vidikovca u Plominu do sada je progutao više od 300 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja.

Pročitajte i ovo Bjeloglavi sup - 1 suživot s ljudima Najveća ptica u Hrvatskoj nakon stotinu godina vratila se na Učku: "Promatrali smo ih i nakon mjesec dana prvi put zabilježili mladog ptića u gnijezdu" Požar na području Rudina Raspoložive snage na terenu VIDEO/FOTO Požari na obali pod nadzorom: U gašenju vatrogascima pomažu i zračne snage

"Objekti nisu ugroženi, kuće su obranjene a gašenje požara, koji se tijekom noći širio i prema Učki, znatno otežava jaka bura koja puše na ovome području," kazao je Kozlevac i dodao kako se od jučer s vatrenom stihijom bori 85 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca iz cijele Istre s 35 vozila, kojima su u pomoć pristigle i vatrogasne ekipe Primorsko-goranske županije te dva kanadera. Na terenu su i ekipe policije, HEP-a i vodovoda.

Rusi pisali Ostojiću i nude pomoć u gašenju?

Po riječima vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, četiri udara groma uzrokovala su jučer tri požara na udaljenosti od nekoliko kilometara na području između Kršana i Plomina. Požar kod mjesta Kožljak sinoć je lokaliziran, a preostala dva spojila su se u jedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene