448816
448816
448816
448816
448816

Požar iz BiH prešao u Hrvatsku u Konavlima, na terenu i kanaderi

  • , 02.09.2016., 14:03
  • Autor:
  • komentara

Požar koji je planuo u BiH, već dva dana prijeti i području Župe dubrovačke i Konavala, u petak je ponovno prešao granicu Republike Hrvatske, a u gašenje su uključena dva kanadera, potvrdio je zapovjednik konavoske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mario Magud.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 7
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 7

''Požar je jučer prešao kod nas prvi put, a noćas je ušao krak prema pravcu zaselak Kolići. Došao je na nekih 300 metara od kuća, ali je zaustavljen. Danas se gasi iz zraka, na terenu su dva kanadera. Kod nas je opožareno oko 12 hektara, a za BiH još nemamo procjenu'', rekao je zapovjednik konavoske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mario Magud.

Na požarištu u Konavlima trenutno je desetak vatrogasaca s tri vozila.
Dubrovačko-neretvanski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je da je linija požara duža od jednog kilometra.

''Vatrogasci su na terenu koji je vrlo nepristupačan, a dio unutar BiH je miniran i ne smijemo izlaziti na njega. Moramo biti oprezni da se požar ne spusti do područja Župe i Konavala. Požar još uvijek gori i za sad ničem ne prijeti'', rekao je Simović.

Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), požar raslinja na nepristupačnom i minski sumnjivom području u Konavoskim brdima kod Ivan križa došao je iz BiH. Požarom je u Hrvatskoj zahvaćeno oko deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume, dok je sa BiH strane puno veća površina. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se