Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području Glibokog jarka

Požar i eksplozije u Zagrebu, vatrogasci tvrde kako je sve pod kontrolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslijepodne je na području Glibokog jarka izbio požar šume i niskog raslinja koji su pod kontrolu stavili vatrogasci te nema opasnosti za stambene objekte i stanovništvo, izvijestio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama, navodeći da se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po tom području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 1994. godine.

Na teren je izašlo 30 vatrogasaca sa 10 vozila, a požar su pod kontrolu stavili profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen i zbrinut je na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 1 kuća u Maksimiru Policija objavila što je uzrok požara u kojem je poginuo sin, a otac završio u bolnici

U požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po tom području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 1994. godine.

Zbog toga se opožaranoj površini od oko 150 tisuća metara četvornih pristupa sa osobitim oprezom.

Uz vatrogasne snage na terenu se nalaze službenici zagrebačke policije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Zagreb i zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"Sve je u redu, tamo se dežura da se vatra ne bi proširila dalje. Jedan vatrogasac je uslijed toplotnog udara, dehidracije i dima završio u KBC Dubrava, ali je sada s njim sve u redu", rekli su nam iz JVPZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene