Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planuo prije pet dana

Požar se s Promine spustio na naseljena mjesta: Vatrogascima pomažu i stanovnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci se i dalje bore s rasprostranjenim požarima koji su zahvatili dalmatinsko zaleđe. Kako bi što prije ugasili požar kod Promine, koji još nije niti lokaliziran, a još dugo neće biti ugašen, stotinama vatrogasaca pridružili su se stanovnici obližnjih mjesta.

Iako vatrogasci zbog požara već danima nemaju mira, predviđa se da će večer s ponedjeljka na utorak biti najteža.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Požar u Staroj Mokošnici kod Dubrovnika U blizini crkve Zapalilo se krovište kod Dubrovnika: Na terenu pet vatrogasnih vozila

"Vatra gori doslovno na svim stranama. Malo prije je na sjednici Kriznog stožera proglašena velika nesreća za područje Drniša, ali i cijele Šibensko-kninske županije", rekao je Šime Vičević tijekom javljanja uživo u Večernjim vijestima Nove TV.

Na Promini je požar još uvijek velik, zbog čega se na tom području nalazi više od 100 vatrogasaca i oko 100 vojnika, rekao Vičević.

Osim vatrogasaca, u gašenju sudjeluju i stanovnici koji su se dobrovoljno javili, a jedan je od njih i Ivica Juric.

"Stanje je loše. Ovo je isti požar koji je počeo gorjeti prije pet dana, koji se sada, nakon što je počela puhati bura, vratio s druge strane Promine", rekao je Juric.

Na pitanje o načinu organizacije stanovnika, Juric je odgovorio: "Isti dečki koji sada gase su prije par dana bili kod nas kako bi pomogli gasiti požar. Sada mi pokazujemo solidarnost. Skupa smo jači."

Požar došao do naselja

Osim šume, požar je navodno zahvatio i neke napuštene kuće.

"Ne možemo biti u potpunosti sigurni dok sve ovo ne prođe, ali vjerojatno ima nekih napuštenih kuća koje su izgorjele. Vatra je došla do naselja, ali smo ju zaustavili kako se ne bi proširila", ispričao je Juric.

Iako je velika vjerojatnost da će požar trajati još duže vrijeme, Juric je rekao da će stanovnici ostati dok u potpunosti ne bude ugašen.

Iako se ujutro očekuje pomoć zračnih snaga, još uvijek postoji potreba za dodatnim vatrogasnim snagama kako bi se ovaj požar stavio pod kontrolu jer još uvijek nije niti lokaliziran, a kamoli ugašen.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene