Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar i na Pagu i kod Šibenika

I dalje gori kod ''Vrpolja'', neko vrijeme bila zatvorena A1 zbog velikog dima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod sela Perković u Šibensko-kninskoj županiji bukti požar, javila je policija. Gori blizu autoceste, pa bi vjetar na prometnicu mogao nanijeti dim. U međuvremenu je buknulo još nekoliko požara.

Oko 11:30 sati buknuo je požar na području kod čvora ''Vrpolje'' na A1, prema selu Perković. Od 14 sati zatvorena je lokalna cesta prema Perkoviću, javila je PU šibensko-kninska, a vatrogasci su na Facebook stranici Vatrogasci – oni su naši heroji, objavili snimku požara (pogledajte je dolje niže).

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Vatrogasni županijski zapovjednik Darko Dukić rekao je da ne gori u blizini kuća te da kuće nisu ugrožene, ali da puše vjetar koji dim povremeno nanosi na autocestu.

Na požarište kod Perkovića poslani su i kanaderi, a novi zahtjevi za angažiranjem zračnih snaga stigli su za najnovija požarišta na lokaciji Košljun na otoku Pagu i na prostoru Rasline kod Šibenika, gdje požare gase po jedan kanader na svakom požarištu, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Između Zatona i Rasline planulo je nešto iza 13 sati, na terenu je 25 vatrogasaca s deset vozila, a pomaže im jedan kanader. Kuće nisu ugrožene i gašenje je u tijeku, informacije su Županijskoga centra 112.

Na prostranoj vatrenoj fronti na Dinari zračne snage su u protekla tri dana izbacile oko 300 vodenih bombi ostvarivši više od 36 sati naleta na požarištu.

Požar na području Miljevaca

U Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju je nešto iza 14 sati izbio i treći požar i to na području Miljevaca u Bogatićima, gdje je angažiran 41 vatrogasac, tri kanadera i pedesetak vojnika, doznaje se od Darka Dukića, zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice.

"U Bogatićima na Miljevcima je planulo negdje oko 14 sati ubrzo nakon požara između Zatona i Rasline i kod Perkovića kod Vrpolja. U jednom trenutku požar se na Miljevcima približio kućama, a uz vatrogasce i zračnu pomoć tri kanadera angažirano je i pedestak vojnika. Tu je situacija najgora jer je zahvaćena najveća površina, a sam Miljevački plato je jako nezgodan teren. Gašenje požara uvelike otežava zapadni vjetar i visoke temperature od 37 stupnjeva, tako da radimo na sanaciji sva tri požarišta" kazao je Dukić.

U Županijskom centru 112 doznaje se da je dojava o požaru u Bogatićima na Miljevcima zaprimljena u 14,06 sati, te da je na terenu angažiran 41 vatrogasac i tri kanadera, a o zahvaćenoj površini još ne mogu govoriti.

Što se tiče požara koji su planuli nešto iza 13 sati između Zatona i Rasline i kod Perkovića u blizini čvora Vrpolje na autocesti A1 koja je zbog gustog dima do 18 sati bila zatvorena, situacija je pod kontrolom.

"Kod Rasline je požar i dalje aktivan, međutim kuće nisu ugrožene. Što se tiče Perkovića, tamo je bila zatvorena i autocesta kod čvora Vrpolje, sada je puno bolja situacija, kuće su obranjene i nema ugroze. Struja je isključena zbog djelovanja kanadera, no situacija je kod Perkovića pod kontrolom," doznaje se od Darka Dukića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene