Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ministarstvo odgovorilo Severu

'Povukli smo izjavu o prekovremenom radu zbog pogreške u tekstu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo socijalne politike i mladih odgovorilo je na prozivke Krešimira Severa, predsjednika Nezavisnih sindikata.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Oglasila se na Facebooku "Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda

'Povodom prigovora Nezavisnih hrvatskih sindikata i medijskih upita glede pojedinosti sadržaja Izjave o pristanku na prekovremeni rad u Ministarstvu socijalne politike i mladih koja je dostavljena zaposlenicima Ministarstva dajemo sljedeće objašnjenje: Glavno tajništvo Ministarstva socijalne politike uputilo je putem elektronske pošte 17. travnja 2012. svim zaposlenim službenicima na potpis Izjavu o pristanku na prekovremeni rad jer službenik može raditi prekovremeno samo ako dostavi poslodavcu pisanu izjavu o dobrovoljnom pristanku na takav rad. Iako je razvidno iz uvodnog teksta elektronske pošte da se izjava o pristanku odnosi na prekovremeni rad od najviše 32 sata mjesečno i to sa ciljem zaštite prava službenika, u samom tekstu Izjave pogreškom službenice Glavnog tajništva je navedeno kako se pristanak odnosi na prekovremeni rad duži od propisanog.
Kako se radilo o očitom previdu koji je brzo uočen, Glavno tajništvo Ministarstva socijalne politike istu je Izjavu o pristanku na prekovremeni rad povuklo 19. travnja 2012. kada je elektronskom poštom svim službenicima Ministarstva uputilo pravovaljanu Izjavu o pristanku na prekovremeni rad uz ispriku zbog pogreške u prethodnoj elektronskoj pošti.
Službenici su također obaviješteni kako potpisivanje Izjave ne prejudicira da će postojati potreba za prekovremenim radom već se radi o zakonskom preduvjetu ostvarivanja istog u svrhu zaštite prava službenika. Prekovremeni rad će se dopuštati samo u iznimnim slučajevima, ukoliko postoji neodgodiva potreba, uz prethodno odobrenje. Pritom napominjemo kako u razdoblju od jednog radnog dana koliko je bilo potrebno za dostavljanje ispravljene Izjave, nisu nastale nikakve radno-pravne posljedice za službenike Ministarstva i nisu iskorištena nikakva prava iz tog područja', stoji u priopćenju koje je potpisala Jasmina Stanisavljević, osoba ovlaštena za obavljanje poslova Glavne tajnice Ministarstva socijalne politike i mladih.

>> 'Ministarstvo socijalne politike tjera ljude da rade dulje nego što propisuje Zakon'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene