Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povjerenstvo za provođenje istrage stupilo na brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za provođenje pomorske sigurnosne istrage o pomorskoj nesreći turskog teretnog broda "Und Adriyatik" ukrcalo se danas na brod kako bi se ispitali uzroci i tijek pomorske nezgode, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

S obzirom na veliko oštećenje nadvodnog dijela broda obavljen je ograničen uvid u stanje radi utvrđivanja mogućih uzroka nastanka i tijeka širenja požara. Istraga se nastavlja daljnjim uvidom u tehničku brodsku dokumentaciju, a po potrebi će se obaviti i dodatni razgovori s članovima posade i brodovlasnikom, a sve u dogovoru s turskim pomorskim vlastima.

U međuvremenu, kako se navodi u priopćenju, predstavnici nizozemske tvrtke "Smit Salvage" i dalje obavljaju ophodnju trupa broda.

Osim remorkera, brodova kapetanije i policije koji stalno dežuraju, i dalje je u pripravnosti oprema za sprječavanje eventualnog onečišćenja mora.

Povjerenstvo je osnovano odlukom ministra mora, prometa i
infrastrukture Božidara Kalmete.

Havarija turskog broda "Und Adriyatik" dogodila se u srijedu, 6. veljače, 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, odnosno na granici hrvatskoga teritorijalnog mora i Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa.

Na brodu "Und Adriyatiku", dugom 193 metra, koji je plovio iz
Istanbula u Trst, bilo je 200 kamiona te devet tona opasnog tereta, od čega dvije tone opasnih krutih tvari - šibica i pet-šest tona maziva za kamione.

Požar na brodu u potpunosti je ugašen u subotu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene