455996
455996
455996
455996
455996

POVJERENSTVO: Pokrenut postupak protiv bivšeg savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović

  • , 04.11.2016., 21:03
  • Autor:
  • komentara

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Mladena Pavića, donedavnog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jer je u isto vrijeme bio član Uprave Kutjeva.

 
 
 
 
Mladen Pavić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Boris Scitar/PIXSELL)
Mladen Pavić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Boris Scitar/PIXSELL)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv donedavnog savjetnika predsjednice Republike Hrvatske Mladena Pavića, odbacilo pokretanje postupka protiv zastupnika u Hrvatskom saboru Veljka Kajtazija i odlučilo da bivši pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević nije povrijedio zakon, priopćeno je iz Povjerenstva.

Dužnosnik Mladen Pavić, koji je do 15. rujna 2016. bio savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, postao je član Uprave trgovačkog društva Kutjevo. Budući da dužnosnici ne mogu biti članovi uprava trgovačkih društava dvanaest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti, Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv Pavića pokrene postupak zbog moguće povrede zakona.

U slučaju Vladimira Stojsavljevića utvrđeno je nije povrijedio zakon te da je oba dana bio na službenom putu u Osijeku. Iz neanonimne prijave se moglo zaključiti da postoji mogućnost zlouporabe prava na dnevnicu za jedan od prikazana dva dana službenog puta.

Protiv Kajtazija Povjerenstvo nije pokrenulo postupak jer je oko utvrđivanja netransparentnog trošenja sredstva dodijeljenog iz državnog proračuna za financiranje izborne promidžbe u nadležnosti su Državnog izbornog povjerenstva, priopćeno je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić postavio je upit je li u sukobu interesa ako uz dužnosti u Ministarstvu predaje bez naknade na dva fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan do dva dana tjedno nastavi raditi u Kliničkoj bolnici Dubrava. Povjerenstvo je odobrilo Kujundžiću održavanje predavanja uz primanje naknade, kao i mogućnost rada bez naknade u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Također, Povjerenstvo je dalo savjete direktoru trgovačkog društva Hrvatske ceste u pogledu mogućeg doniranja sredstava Hrvatskom društvu za ceste –Via Vita čiji je član, te odobrilo zastupniku u Hrvatskom saboru Draženu Bošnjakoviću da može raditi na Stalnom arbitražnom sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, priopćeno je iz Povjerenstva na upit Hine. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se