Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB INTERESA

POVJERENSTVO: Pokrenut postupak protiv bivšeg savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Mladena Pavića, donedavnog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jer je u isto vrijeme bio član Uprave Kutjeva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv donedavnog savjetnika predsjednice Republike Hrvatske Mladena Pavića, odbacilo pokretanje postupka protiv zastupnika u Hrvatskom saboru Veljka Kajtazija i odlučilo da bivši pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević nije povrijedio zakon, priopćeno je iz Povjerenstva.

Pročitajte i ovo Ribarnica Split - 2 Neki ne vide ništa sporno Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv Puljka i još nekoliko osoba Sabor Tajno glasanje Sabor izabrao novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, predsjednica je Aleksandra Jozić Ileković

Dužnosnik Mladen Pavić, koji je do 15. rujna 2016. bio savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, postao je član Uprave trgovačkog društva Kutjevo. Budući da dužnosnici ne mogu biti članovi uprava trgovačkih društava dvanaest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti, Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv Pavića pokrene postupak zbog moguće povrede zakona.

U slučaju Vladimira Stojsavljevića utvrđeno je nije povrijedio zakon te da je oba dana bio na službenom putu u Osijeku. Iz neanonimne prijave se moglo zaključiti da postoji mogućnost zlouporabe prava na dnevnicu za jedan od prikazana dva dana službenog puta.

Protiv Kajtazija Povjerenstvo nije pokrenulo postupak jer je oko utvrđivanja netransparentnog trošenja sredstva dodijeljenog iz državnog proračuna za financiranje izborne promidžbe u nadležnosti su Državnog izbornog povjerenstva, priopćeno je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić postavio je upit je li u sukobu interesa ako uz dužnosti u Ministarstvu predaje bez naknade na dva fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan do dva dana tjedno nastavi raditi u Kliničkoj bolnici Dubrava. Povjerenstvo je odobrilo Kujundžiću održavanje predavanja uz primanje naknade, kao i mogućnost rada bez naknade u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Također, Povjerenstvo je dalo savjete direktoru trgovačkog društva Hrvatske ceste u pogledu mogućeg doniranja sredstava Hrvatskom društvu za ceste –Via Vita čiji je član, te odobrilo zastupniku u Hrvatskom saboru Draženu Bošnjakoviću da može raditi na Stalnom arbitražnom sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, priopćeno je iz Povjerenstva na upit Hine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene