Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelu Srđan Gjurković

Povjerenstvo za fiskalnu politiku nadgleda na što se troši državni novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o neovisnom tijelu sastavljenom većinom od ekonomskih stučnjaka. Funkciju predsjednika ima saborski zastupnik Srđan Gjurković .

Na što se troši državni novac, te poštuje li se fiskalno pravilo, od ovog tjedna nadgleda i saborsko povjerenstvo za fiskalnu politiku. Riječ je o neovisnom tijelu sastavljenom većinom od ekonomskih stučnjaka. Funkciju predsjednika ima saborski zastupnik Srđan Gjurković koji smatra da će ovo povjerenstvo ojačati ulogu Sabora u odnosu na Vladu kada je u pitanju upravljanje državnim novcem.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Vruća tema Otvoren predmet protiv ministra Grlića Radmana! O cijeloj temi oglasilo se i "njegovo" ministarstvo Svađa u Centru - 1 Javno osudila kolege Turbulentno u stranci Centar: Svađa zbog splitske ribarnice i Puljkova poteza

VIDEO Željko Sabo emotivan pred Povjerenstvom: 'Prihvaćam sve, dajte mi 90 dana...'

'Ima ulogu da prati i da daje stavove vezane za proračun, za poštivanje fiskalnog pravila. Prema tome ono će davati svoje stavove neovisne i ono je dobro da smo ga uspostavili kao neovisno tijelo unutar Hrvatskog sabora, imat će sigurno jasnu poruku prema Vladi RH', rekao je Srđan Gjurković (HNS)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene