Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokreću se postupci

Pod povećalom Povjerenstva zbog mogućeg sukoba interesa čak tri župana i četiri gradonačenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo je postupke u slučajevima čak tri župana i četiri gradonačelnika.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici je u četvrtak donijelo odluku o pokretanju postupka odlučivanja o sukobu interesa u predmetima župana Virovitičko–podravske županije Tomislava Tolušića, zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavila veliku novost Šefica Povjerenstva za sukob interesa o Plenkoviću: "Ako ste odrasla osoba i nešto ste naslijedili, onda to znate" Boris Vujčić, guverner Narodne banke (Foto: Dnevnik.hr) DAR ILI SUKOB INTERESA Guverner HNB-a ipak pod povećalom Povjerenstva zbog mađarskog dara teškog pola milijuna kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je pokrenulo postupke i u predmetima krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača, saborskog zastupnika i gradonačelnika Županje Davora Miličevića i gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića.

U slučaju župana virovitičko–podravskog Tomislava Tolušića Povjerenstvo pokreće postupak zbog istovremenog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u Nadzorom odboru trgovačkog društva Ceste d.o.o. Bjelovar.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka u slučaju zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića zbog istovremenog obnašanja te dužnosti i funkcije člana Nadzornog odbora trgovačkog društva PZC VARAŽDIN d.d.

U slučaju župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića Povjerenstvo pokreće postupak zbog istodobnog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u nadzornim odborima trgovačkih društava Park Prevlaka d.o.o. u stečaju i Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Vrdoljak: Topolovec u sukobu interesa, slijede izbori

Postupak odlučivanja o sukobu interesa pokrenut je u slučaju krčkog gradonačelnika Darija Vasilića zbog istodobnog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i u sadašnjem mandatu te obavljanja funkcije predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, koja nije proglašena pravnom osobom od posebnog interesa za jedinicu lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave.

Povjerenstvo pokreće postupak u slučaju gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača zbog istovremenog obnašanja te dužnosti i primanja naknade za članstvo u Upravnom vijeću ustanove Dom zdravlja Donji Miholjac.

Odluka o pokretanju postupka protiv saborskog zastupnika i županjskog gradonačelnika Davora Miličevića donesena je zbog istodobnog obnašanja tih dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u nadzornim odborima trgovačkih društava Sladorana d.o.o. iz Županje i Komunalac d.o.o. iz Županje.

Odluka o pokretanju postupka protiv novogradiškog gradonačelnika Željka Bigovića donesena je zbog istodobnog obnašanja te dužnosti i obavljanja funkcije predsjednika Školskog odbora Elektrotehničke i ekonomske škole. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene