Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa

Povjerenstvo kaznilo Vargu s 20.000 kuna zbog sukoba interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kažnjen je zbog odluke o pokroviteljstvu nad kongresom 'Renesansa primarne zdravstvene zaštite' u organizaciji udruge Centar izvrsnosti medicinskih struka, čiji je bio osnivač i član.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa s 20.000 kuna kaznilo je u četvrtak ministra zdravlja Sinišu Vargu zbog odluke o pokroviteljstvu nad kongresom 'Renesansa primarne zdravstvene zaštite' u organizaciji udruge Centar izvrsnosti medicinskih struka, čiji je bio osnivač i član.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 1 tko je sve na udaru? Zbog sukoba interesa samo tijekom ovoga saziva Povjerenstva kažnjeno je 12 ministara, doznajte tko se sve još našao pod povećalom Slika nije dostupna ZAKONSKE NOVINE Zašto su obustavljeni predmeti protiv Plenkovića, Milanovića i niz političara?: "Stvoren je udar na Povjerenstvo...''

U vezi Varginog traženja mišljenja od Povjerenstva može li kao fizička osoba sudjelovati u javnom pozivu za dobivanje sredstava za kupnju hibridnog električnog vozila, Povjerenstvo je utvrdilo da je Varga zakasnio s time, jer je u međuvremenu uzeo sredstva temeljem javnog poziva. Zaključilo je da je Varga kao javni dužnosnik zbog ograničenih sredstava na tom natječaju trebao prepustiti građanima da sudjeluju u javnom pozivu.

VIDEO Ovako se građanima ispričao ministar Siniša Varga

Povjerenstvo je na sjednici također pokrenulo postupak kojim će utvrditi je li Varga bio u sukobu interesa kada je, nakon odlaska iz KB-a Dubrava, gdje je bio zaposlen, na dužnost direktora HZZO-a 2012., od bolnice nastavio primati stalni mjesečni honorar za edukaciju specijaliste stomatološke protetike u Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta, koji ga je trebao zamijeniti na dotadašnjem radnom mjestu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene