Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimica u Hrvatskoj

Znate li što vam nudi Europski potrošački centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača Neven Mimica doputovat će u prvi službeni posjet Hrvatskoj.

Tijekom posjeta će se sastati s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem, ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, kao i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, priopćeno je u srijedu iz Europske komisije.

Teme tih sastanaka bit će, između ostalih, potrošačka politika općenito, mjere vezane uz medicinske aparate, sigurnost proizvoda i nadzor tržišta, priopćilo je predstavništvo EK u Hrvatskoj.

Portfolio povjerenika Mimice pokriva širok spektar pitanja koja utječu i na svakodnevni život hrvatskih građana.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Gost Dnevnika Nove TV povjerenik Europske komisije Neven Mimica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gost Dnevnika nove TV Neven Mimica o svojem petogodišnjem radu na mjestu povjerenika EU-a: "Za Hrvatsku se lobira iz Hrvatske, povjerenik se time ne bavi"

>> Odgoda Zakona o informiranju potrošača produžit će varanje kupaca

Povjerenik Mimica posjetit će i Europski potrošački centar. Europski potrošački centri nude besplatne savjete i pomoć građanima Europske unije koji robu i usluge kupuju od trgovca koji ima sjedište u drugoj zemlji članici Europske unije.

U sklopu povjerenikova posjeta Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu organizirat će javnu raspravu na temu: 'Potrošačka politika - što ima u tome za građane?'.

Povjerenik Mimica i pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić raspravljat će s predstavnicima civilnog društva i profesionalnih udruga o koristima koje hrvatski građani - kao građani Europske unije - imaju od potrošačke politike EU-a, navodi se u priopćenju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene