455492
455492
455492
455492
455492

Predsjednici poslao 5 pitanja, odgovori ga neugodno iznenadili

  • , 31.10.2016., 20:08
  • Autor:
  • komentara

Pitali su je, no čak šest mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izbjegavala je odgovoriti na samo pet pitanja o problemima mladih.

 
 
 
 
Pitanja na koja mora odgovoriti (Video: Dnevnik Nove TV)
Pitanja na koja mora odgovoriti (Video: Dnevnik Nove TV)

Odgovore na pitanja o mladima od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražio je Marko Matijević - jedan od osnivača popularnog srednjoškolskog portala Srednja.hr. Pa se na predugo čekanje požalio Povjerenici za informiranje. A ona je predsjednici za odgovore dala rok - od dva tjedna.

5 pitanja za predsjednicu

"Koje ste konkretne korake pokrenuli za zaustavljanje odlaska mladih iz Hrvatske? Najavili ste i osnivanje posebnog savjeta za mlade - u kojoj fazi je taj projekt", sve to pitao je Marko Matijević prije čak šest mjeseci predsjednicu. No, konkretne odgovore na svojih pet pitanja - nije dobio. "Dobio sam ih u jednom navratu putem linkova sa službenih stranica predsjednice, međutim, ti odgovori nisu postojali na tim stranicama", kaže Matijević.

Sve je prijavio i požalio se Povjerenici za informiranje, koja je od predsjednice tražila da to učini u zakonskom roku.

Odgovor s Pantovčaka nakon prozivki

Na kritiku da im nisu poslali konkretne, već nepotpune odgovore - uzvratili su s Pantovčaka. Tvrde da su im mladi trebali reći da su nezadovoljni, pa bi i odgovori iz Ureda predsjednice bili potpuniji. Da želi brinuti o mladima, Kolinda Grabar-Kitarović davala je do znanja u kampanji.

"Moj će mandat posebice biti posvećen mladima. Moramo im otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu. Moramo im dati posao. Neka se čuje njihov glas - oni su obrazovani, željni uspjeha i neopterećeni prošlošću", govorila je Grabar-Kitarović u kampanji. O tome više puta pisala i na društvenim mrežama.

"Ja bi rekao da se predsjednica u svom mandatu još više približila mladima, jer je postala studentica tako da mi nije jasno, očekivao bi da su joj ovakva pitanja dobrodošla", kaže Matijević.

Marku smeta i što predsjednica nema savjetnika za mlade. I na to pitanje, naime, čeka odgovor. Rok od 15 dana koliko je predsjednica dobila da napiše nove - već curi. I ne samo to. Mora objaviti i financijski izvještaj i plan, koji smo mi pronašli na dnu njezinih internet stranica, ali na način da i drugima budu vidljiv i pregledan. I za to je, naime, dobila opasku.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se