Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena nova knjižnica

Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama

Rijeka i Riječani dobili su najljepši božićni poklon. Otvorena je nova gradska knjižnica. Najmodernija tehnologija, kutak za mlade i više od 150.000 knjiga pod jednim krovom.

Dnevni boravak grada već je primio prve čitače – njihova uzbuđenost, oduševljenja i sreća teško se mjerila, a lako primjećivala.

Najveća posebnost knjižnice je da knjige sami vraćate i zadužujete. Na gotovo 5000 četvornih metara i tri kata uz prizemlje smješteno je oko 150.000 knjiga.

Prvi put svoje mjesto u knjižnici imaju i slijepe i slabovidne osobe. Odjel je opremljen najmodernijom audiovizualnom knjižničnom opremom.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu nakon pokolja Tragedija u Češkoj VIDEO U pokolju u Pragu ubijeno najmanje 14 osoba, izlaze novi šokantni detalji o napadaču: Prije masakra je ubio još nekoliko ljudi, među njima i bebu?

Pročitajte i ovo Nova vozačka dozvola Najmoderniji dokument Novu vozačku dozvolu gotovo je nemoguće krivotvoriti: Poznato je i hoće li se mijenjati njezina cijena

Gradila se od 2019. godine. Posljednja je to dovršena zgrada Art Kvarta. Vrijednost knjižnice je gotovo 13 i pol milijuna eura. Dio su bespovratna sredstva Europske unije. Opremanje je stajalo više od dva milijuna eura.

Bili ljubitelji knjiga ili samo znatiželjni, upoznati je možete kroz besplatne vođene ture za građane u petak i u subotu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene