Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međimurski HDZ:

Povijesne karte potvrđuju da je lijeva obala Mure hrvatski državni teritorij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopredsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije i zamjenik župana Mladen Križaić izjavio je na konferenciji za novinstvo kako osuđuje Izjavu slovenskog Državnog sabora, jer se njome prejudicira državna granice između Hrvatske i Slovenije, posebice kada je u pitanju lijeve obala Mure kod Hotize.

Dodao je kako međimurska županijska organizacija HDZ-a daje punu potporu Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom saboru da se pitanje granica riješi putem međunarodnih institucija, poštujući međunarodno pravo.

Pročitajte i ovo More - 2 Važan korak Izradili najdetaljniju kartu morskog dna Jadrana! No, tu ne namjeravaju stati Slika nije dostupna Međimurski župan: Područje na lijevoj obali Mure neupitno pripada Hrvatskoj

Dopredsjednik međimurskog HDZ-a i zamjenik župana Križaić također je istaknuo kako su na strani Republike Hrvatske argumenti, budući da postoje povijesne karte koje neupitno potvrđuju da je lijeva obala Mure sastavni dio državnog teritorija Hrvatske.

Na konferenciji je ujedno najavljena inicijativa HDZ-a da sve stranke u Skupštini Međimurske županije, na sjednici u petak, donesu izjavu kojom će osuditi spomenutu izjavu slovenskog Državnog zbora te izraziti potporu državnim institucijama u daljnjim pregovorima sa Slovenijom i rješavanju novonastale situacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene