Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisana tjeralica

Povijesna hakerska pljačka banaka u Hrvatskoj: Uhićen jedan od sudionika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnji mladić iz Prijedora organizator je računalne pljačke u Hrvatskoj tijekom koje je ukradeno gotovo 2 milijuna kuna, pišu bosanskohercegovački mediji.

22-godišnjak iz Prijedora i njegova 'desna ruka', 24-godišnjak iz Banja Luke, izveli su povijesnu pljačku putem elektronskih transakcija novca i ukrali gotovo 2 milijuna kuna. Oba mladića su u bijegu, a za njima je raspisana tjeralica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Policija je uhitila trećeg sudionika, međutim, nisu htjeli otkriti detalje o čitavom slučaju.

>> Haker ukrao podatke dva milijuna klijenata Vodafonea

Izvor 'Nezavisnih' ispričao je da je uhićeni mladić inspektorima rekao kako mu je prije nekoliko mjeseci na Zavodu za zapošljavanje prišao mladić, koji se predstavio kao Dario, te jedna djevojka. Oni su mu predložili da otvori nekoliko računa u bankama. To je i napravio, a nakon toga mu je na svaki od pet računa sjelo 95 tisuća kuna, prenosi 24 sata.info.

Ne zna se kako je skupina uspjela hakirati banke, ali je utvrđeno da su su internet stranice banaka imale smetnje koje su trajale dva dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene