Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedostatna palijativna skrb

Mučni detalji oproštaja od majke: "To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Napisala je - želim umrijeti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Anamarijina majka danima je umirala u najgorim mukama u slavonskoj bolnici. Zavezana za krevet i u teškim bolovima molila je da joj olakšaju smrt.

Nakon što je liječnik Krešimir Crnogaća preminuo u strašnim bolovima zbog 4. stadija raka koji nije mogao liječiti i nakon što je njegovu tešku priču podijelila zaručnica Sanja Ćosić, svoju je ispovijest odlučila proširiti i Anamarija Sanseović čija je majka danima umirala u nepodnošljivim bolovima iz istog razloga - zbog nedostatne palijativne skrbi. 

Pročitajte i ovo Prizor stravične nesreće vožnja u krivom smjeru Suvozač iz automobila smrti opisao stravične trenutke: "Upozorio sam ga da idemo krivim smjerom, ali..."

"Gušila se i preklinjala me da joj pomognem i da joj olakšamo muke. Budući da na kraju nije mogla govoriti, uzela je papirić sa stolića pokraj kreveta i napisala drhtavom rukom - želim umrijeti. Molila sam da ju sediraju, ali davali su joj lijekove u dozama za djecu", ispričala je za Jutarnji list tri godine nakon majčine smrti.

Majka joj je bolovala od multipli mijeloma, a u posljednjim danima imala je kanilu u vratu, infuziju, katater i PEG te je bila zavezana za krevet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Italiji Muškarac zapalio ženu zbog stana: Otprije je poznat policiji

Bolnicu u kojoj je preminula ne želi posebno isticati jer, kako je rekla, bolnica nije kriva. Problem je u sustavu koji ne provodi dostatno palijativnu njegu.

"To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Govorila je 'ne mogu više', a ja sam molila boga da bude bez svijesti", nastavila je Anamarija. Cijelo je vrijeme bila uz nju i čekala da njezinu majku prestane boljeti.

"Kad je jasno da pacijent umire i zna da mu je kraj, mora mu se olakšati i sedirati ga, da ne bude svjestan toga", naglasila je i rekla da je samo željela da joj majka više ne pati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene