452791
452791
452791
452791
452791

POTRES KOD ĐAKOVA "Imao sam osjećaj da me dva puta podigao i spustio, otprilike nekih 20 cm"

  • , 07.10.2016., 13:32
  • Autor:
  • komentara

Umjereno jak potres kod Đakova, zasad nema izvješća o eventualnoj šteti.

 
 
 
 
Potres jačine četiri stupnja po Richteru (Video: Vijesti u 17h)
Potres jačine četiri stupnja po Richteru (Video: Vijesti u 17h)

Potres jačine 4.0 prema Richteru pogodio je u 11:25 područje Slavonije, izvijestili su iz Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Epicentar potresa nalazio se u blizini Đakova.

U županijskom centru 112 kažu kako se potres osjetio u južnom dijelu Slavonije. Najviše su poziva imali iz Slavonskog Broda, Slavonskog Šamca, Donjih Andrijevaca i Županje. Zasad nema izvješća o eventualnoj šteti izazvanoj potresom ili žrtvama.

Na internetskoj stranici emsc-csem.org stanovnici pogođenih područja ostavljaju komentare o potresu. Evo nekih.

"Imao sam osjećaj da me dva puta podigao i spustio, otprilike nekih 20 cm."

"U Šamcu se osjetio na Gazprom benzinskoj stanici. Zaljuljalo kratko, nema štete. Gospodin koji je točio gorivo kaže mislio vjetar ga ponese. Sve u svemu nije strašno. Vjerovatno se na višim spratovima snažnije osjetilo."

"Potres je trajao oko pet sekundi. Stanujem na trećem katu tako da sam ga bolje osjetila nego oni u prizemlju."

"Pošto mi je ovo prvi potres malo sam se uplašio jer je dobro zatreslo i mislio sam da je neka explozija, međutim nije se ništa čulo pa je postalo pomalo jezivo. Cijeli kat se dobro zatresao."


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se