Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrhtavanje tla

Potres kod Senja: 'Ležala sam u krevetu kada se odjednom zatreslo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šire područje Senja jutros je pogodio blaži potres.

Stanovnici s područja Senja ali i Novog Vinodolskog jutros su osjetili podrhtavanje tla. Prema izvješću CSEM-EMSC u 8.36 minuta zabilježen je potres magnitude 3.3 po Richteru 6 kilometara od Senja te 58 kilometara od Gospića.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Potres je bio na dubini od 7 kilometara u Jadranskom moru.

Čitateljica s područja Novog Vinodolskog (podaci poznati redakciji) koja nam se javila kazala je kako je osjetila blago podrhtavanje, ali da se malo prepala jer je bilo dosta rano.

'Ležala sam u krevetu kada se odjednom zatreslo. Brzo je prošlo, ali osjećaj nije nimalo ugodan', opisala nam je čitateljica.

Izvješće je objavila i Seizmološka služba:

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jutros 20. srpnja 2016. g. u 8 sati i 36 minute umjeren potres s epicentrom 5 km južno od Senja kod Jurjeva, magnitude M=3.2 po Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove makroseizmičke ljestvice.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene