Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri puta pretraženo područje

Potraga za nestalim surferom se nastavlja sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan rekla je kako je potraga večeras obustavljena te kako će se nastaviti ujutro.

Cjelodnevna potraga u pulskom akvatoriju za 34-godišnjim rumunjskim državljaninom Cosminom Paunom, jedriličarem na dasci, koji je sinoć oko 20 sati nestao u moru kod Zlatnih stijena, nije dala rezultate, potvrdila je večeras glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan. Rekla je kako je potraga večeras obustavljena te kako će se nastaviti ujutro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve češći napadi Strašna tragedija u Australiji: Surfer umro nakon napada morskog psa, policija zatvorila plaže Surfer pronađen kako pluta u moru (Foto: MORH) Na pravom mjestu, u pravo vrijeme Posada hrvatskog desantnog minopolagača na putu za vojnu vježbu spasila surfera u nevolji

'Potraga je danas nastavljena s tri broda i uz pomoć zrakoplova koji je pretraživao navedeni akvatorij. Zrakoplov je u tri puta preletio čitavo područje, ali bez rezultata', izjavila je Halužan.

>> Nastavlja se potraga za rumunjskim surferom

Daska na kojoj je isplovio rumunjski državljanin s gornje strane je plave, a s donje bijele boje, dok je jedro bijelo s plavim i crvenim prugama. Rumunjski jedriličar sinoć oko 20 sati uočen je kako se bori s valovima i jakim vjetrom, kako se bezuspješno pokušava dignuti na dasku te kako ga jaka bura odnosi sve dalje prema pučini.

U potragu za jedriličarem sinoć se nakon poziva građana Centru 112 uključila policija, Lučka kapetanija i Brodospasov remorker 'Junak' te četiri broda trgovačke mornarice stranih zastava koji su plovili područjem traganja, a upozoreni su i trgovački brodovi u akvatoriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene