Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To treba dokazati

Potpuno nevjerojatan zahtjev: Traže da dokažu da su Hvar i Brač otoci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpuno nevjerojatno je pitanje jesu li Hvar i Brač otoci. A upravo o odgovoru na to pitanje ovisi hoće li Dom zdravlja splitsko-dalmatinske županije dobiti novac za obavljene zdravstvene usluge na Hvaru i Braču.

Hvar i Brač nikako da za HZZO postanu otoci. A upravo zbog toga Domu zdravlja u splitsko-dalmatinskoj županiji nisu platili 250 tisuća kuna zdravstvenih usluga koje su obavili.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović Spomenuo i iseljenike Milanović na Braču: "Jedini smo slavenski narod čiji je identitet određen morem" Škrip, Brač - 6 Po jednome se posebno ističu FOTO Najstarije su mjesto na otoku, maleno, ali u mnogočemu jedinstveno, čak i izvan Hrvatske: Jeste li znali za Škrip?

Tlak je u Domu zdravlja u Dalmaciji povišen već pola godine. S HZZO-om ugovaraju osnovni ugovor, a nakon toga i posebne standarde za nedostupnija područja poput otoka i drugih mjesta. No, HZZO od njih traži da to i dokažu.

'Hvar je poseban standard zbog toga što je sam po sebi otok. I to je osnovna postavka posebnog standarda konkretno za hemodijalizu na Hvaru. Osnovni ugovor je potpisan 7. ožujka ove godine i tada je automatski išao zahtjev za posebnim standardima, odnosno priznavanjem da je Hvar otok', rekao je dr. Marko Rađa. No, HZZO im tu činjenicu nije još potvrdio.

'HZZO će ostati izvan riznice ako u 2015. budu pozitivni rezultati'

'To se utvrđuje na način da Dom zdravlja pošalje zahtjev HZZO-u o kojem odlučuje posebno Povjerenstvo HZZO-a za utvrđivanje prava za poseban standard, a potom i Upravno vijeće HZZO-a', stoji u priopćenju HZZO-a.

Dok im Upravno vijeće ne potvrdi ono što svi u Hrvatskoj znaju - da su Hvar i Brač otoci - zdravstvene usluge obavljaju se normalno. Pacijenti na otocima, poručuju liječnici, ovime nisu ugroženi.

'Pacijenti na Hvaru cijelo ovo vrijeme nisu bili svjesni da Dom zdravlja nema ugovor i da Domu zdravlja usluge nisu plaćene tako da ničim prava pacijenata nisu umanjena', rekao je dr. Rađa.

Iako u HZZO-u tvrde kako Dom zdravlja obmanjuje javnost te kako su zahtjev poslali tek u studenom - u kratkoj crtici i poručuju da će novac biti isplaćen, ali tek ako zahtjev bude pozitivno riješen, odnosno njihova struka i konačno potvrdi da se na Braču i Hvaru radi po posebnim standardima te da su otoci doista otoci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene