Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik DIP-a

Što ako se predsjednik uključi u kampanju? "Ustavni sud je čuvar zakonitosti izbornog procesa"

Državno izborno povjerenstvo pregledavalo je liste cijelu noć i cijeli dan. S potpredsjednikom DIP-a Josipom Salapićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Na današnjoj sjednici bilo je govora i o predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Predsjednik Zoran Milanović nije na listi SDP-a i partnera, sami se nazivaju Rijeke pravde, pa je s te strane tehnički sve u redu, ali vidjeli smo prethodnih dana da itekako otvoreno komunicira da je u kampanji, izvijestila je Petra Buljan i gosta Josipa Salapića pitala je što to znači da od 17 sati sve prate.

"To znači da smo danas u 17 sati objavili zbirne liste kandidata i kandidatkinja za 11. saziv hrvatskog Sabora", kazao je i dodao kako od 17 sati vrijede jasna pravila.

Što se tiče eventualnog predsjednikovog sudjelovanja u kampanji, potpredsjednik DIP-a je jasan. "Ustavni sud je čuvar zakonitosti izbornog procesa", kazao je Salapić i dodao kako je upozorenje da se predsjednik ne može miješati u izborni proces, prilično jasno.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Žestoko Milanović po DIP-u: "Ovo što su sada objavili je komično"

Manje je kandidatura nego 2020. godine, Buljan je zanimalo kako DIP to objašnjava.

"Manje je kandidatura, ali više koalicijskih lista i stranaka koje zajedno izlaze na izbore", kazao je Salapić i dodao kako je 2277 kandidata što znači da se oko 15 kandidata bori za jedno mjesto.

Poručio je i isvim kandidatima da se suzdrže od uvreda i budu transparentni, a biračima poručuje da dobro razmisle i da je svaki glas bitan.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Svi koji misle da su eventualno oštećeni po pitanju objave pravovaljanih listi, imaju pravo 48 sati uložiti prigovor DIP-u, a oni onda imaju još 48 sati da isti riješe, zaključila je Buljan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene