Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Agrokoru

Martina Dalić: Ekonomsko vlasništvo Todorića ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirala je u subotu situaciju u Agrokoru, posebno o nedavno odjavljenom iznosu duga koji je mnogo veći nego što se prvotno pretpostavljalo.

"Pravo stanje bit će poznato nakon prijave tražbina 10. lipnja i nakon što revizori izrade bilancu za 2016. godinu", rekla je Dalić u emisiji "Intervju tjedna" na Hrvatskom radiju te dodala kako će realni odnos imovine i obveza "ukazati na realnu vrijednost kompanije".

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna objavio i e-mail Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera"

O optužbama da Vlada štiti Agrokor, Dalić je rekla kako se Agrokor koristi za "dnevnopolitičke" svrhe.

Osvrnula se i na optužbe da su neki članovi Vlade i prije krize znali kakvo je stanje u Agrokoru.

"Imali smo privatnu kompaniju koja se zaduživala se na međunarodnim tržištima kapitala i bila praćena od rejting agencija", rekla je Dalić te pojasnila kako do kraja siječnja izvješća rejting agencija o Agrokoru nisu odavale naznake buduće krize.

Dalić je potvrdila da Ivica Todorić više ne obavlja funkciju vlasnika, nego da tu funkciju izvršava izvanredni povjerenik.

"Vlasništvo nije moguće oduzeti, ali ga je moguće ograničiti...Ono što je danas sasvim jasno je da će u nagodbi doći do zamjene dugova za vlasništvo. Kada bi Todorić ponovno postao vlasnikom, to bi značilo da je zadnja lipa u potpunosti naplaćena", zaključila je Dalić. Na kraju je istaknkula da ekonomsko vlasništvo Todorića u Agrokoru ne postoji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene