Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespovratna sredstva

Potpisana 32 nova ugovora za energetsku obnovu stambenih zgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Energetska obnova stambenih zgrada novcem iz EU fondova se nastavlja.

U Ministarstvu graditeljstva potpisana su 32 nova ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu stambenih zgrada. Ukupno je predstavnicima stanara dodijeljeno 66 milijuna kuna iz fonda za regionalni razvoj. Novac se može potrošiti na obnovu pročelja, stolarije i krovišta zgrada.

Pročitajte i ovo Ministar graditeljstva Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) koristan projekt Štromar pozvao gradonačelnike da se prijave: Krajem godine još 600 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrada Slika nije dostupna Konferencija za medije Štromar: "Poreza na nekretnine neće biti u mandatu ove Vlade"

"Ja sam siguran da ćemo u idućih mjesec dana ispotpisivati sve ugovore, a da će već drugi tjedan nakon ovih potpisivanja ugovora krenuti i sama obnova i da će naši građevinci biti aktivni i iskoristiti sva ta sredstva na vrijeme", kazao je ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar.

Inženjer Natko Bilić kaže kako se uštede kreću između 60 i 80 posto.

„To je de facto ušteda u kunama, vi ste nekad plaćali za plin, lož ulje, sad zadržavate za sebe, imate novu ovojnicu, koja počinje novi životni vijek od 50 godina, znači ne treba idućih 50 godina obnavljati", kaže Bilić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene