Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan sporazum o sufinanciranju 14 dodatnih timova hitne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri turizma i zdravstva Damir Bajs i Darko Milinović te predstavnici osam priobalnih županija potpisali su danas sporazum o sufinanciranju dodatnih 14 timova hitne medicinske pomoći koji će tijekom turističke sezone pružati zdravstvenu zaštitu građanima i turistima.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osiguralo je za te potrebe 5,5 milijuna kuna a Ministarstvo turizma 1,25 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu

Timovi dodatne medicinske pomoći, u kojima su liječnik, medicinska sestra i vozač, bit će ustrojeni od 21. svibnja do 1. listopada u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Karlovačkoj županiji.

Ministar Bajs istaknuo je da broj stanovnika u Hrvatskoj u ljetnim mjesecima naraste još za polovicu pa je vrlo važno turistima i građanima omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Stalnom porastu broja turista, koji je dosegnuo ukupan broj od 11 milijuna gostiju, pridonosi i sigurnost koja je, prema rezultatima ankete Instituta za turizam, jedan od važnih razloga zašto turisti biraju Hrvatskoj za svoj odmor, rekao je Bajs.

Ministar Milinović rekao je pak da zdravstveni sustav mora jamčiti sigurnost svima koji Hrvatsku izaberu za odmor te najavio da će sadašnji broj od 14 timova biti povećan bude li za to potrebe.

Predstavnici županija istaknuli su da i sami iz svojih proračuna izdvajaju svake godine dodatna sredstva za zdravstvenu skrb te upozorili na nedostatak liječnika koje bi zaposlili.

Županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić rekla je da su zbog tog problema svake godine u dodatne timove prisiljeni zapošljavati umirovljene liječnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene