Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrinjavanje radnika

Potpisan kolektivni ugovor za HŽ Cargo, Sindikat željezničara odustao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava HŽ Carga i Sindikat strojovođa Hrvatske potpisali su danas kolektivni ugovor čime su ostvareni preduvjeti koje je Skupština društva postavila Upravi HŽ Carga, priopćeno je iz HŽ Carga.

Ugovor su potpisali direktor HŽ Carga Danijel Krakić i predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan, dok su predstavnici Sindikata željezničara Hrvatske odustali od potpisivanja, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Marin Piletić Neuspješni drugi krug Sindikati nisu prihvatili Vladinu ponudu, pregovori se nastavljaju. Piletić: "Stavovi danas nisu usuglašeni" Oleg Butković Procjena rizika ili nepovjerenje? Plenković pozvao građane da ulažu u narodne obveznice. Primorac mora prvo razgovarati sa ženom, a Butković kaže: ''Nisam taj tip''

Potpisivanju su prethodila dva mjeseca pregovora, a novi kolektivni ugovor stupa na snagu danom potpisivanja i sklopljen je na razdoblje od tri godine.

Zbog mita uhićen rumunjski tajkun koji je htio kupiti HŽ Cargo!

Ugovorom je definiran način zbrinjavanja viška radnika i smanjenje ukupne mase plaće za 25 posto u prva tri mjeseca primjene, počevši od 1. ožujka. Nakon toga će se ukupna masa za plaće smanjivati za 15 posto u sljedeća tri mjeseca, odnosno za najmanje 10 posto u preostalih šest mjeseci. Također je ugovoreno da ove godine neće biti isplaćeni regres, božićnica i uskrsnica.

Usporedno s potpisivanjem kolektivnog ugovora provedene su aktivnosti vezane uz novi Pravilnik o organizaciji kojim je predviđeno smanjenje broja zaposlenih za 804.

Uz daljnje smanjenja troškova rada i broja radnika, potpisivanjem novoga kolektivnog ugovora ostvareni su preduvjeti koje je Skupština društva postavila Upravi HŽ Carga, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene