Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamka brzih zajmova

Posudila novac od lihvara pa pokušala samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prosincu 2006. Karlovčanka B.B. zbog bolesti je bila primorana podignuti zajam na 12 tisuća kuna, u tvrtki na Zrinskom trgu, te je kao jamstvo da će vratiti 23.529 kuna ostavila 12 čekova.

Dvije karlovačke obitelji s ciljem spašavanja iz financijskih problema potonule su u njih samo još dublje. Isprva se sve činilo idealno, zajam je vrlo brzo moguće dobiti, a ljubazna službenica nije ih previše ispitivala, piše Novi list. Umirovljenik I.Š. i njegova supruga odlučili su se na brzi zajam kako bi isplati dug Inkasatoru koji im me prijetio tužbom. Tvrtki na Zrinskom trg I.Š.  podigao je kredit od 5.120 kuna, a na zajmu je pisalo da mu novac pozajmljuje izvjesni U.R. iz Slovenije.

Pročitajte i ovo Frizerski salon Ivančice Kudlek PRIBOJAVAJU SE KAMATA Stanovnici Banovine sada muku muče s otplatom kredita, ministar poručuje: ''Izdali smo preporuku o zastoju ovršnih postupaka'' Banke ponudile kamate za APN kredite - 1 Prijave od 28. rujna Novi krug stambenih subvencija donosi niže kamatne stope. Financijski savjetnik: "Kamata može biti još manja, no klijenti moraju biti oprezni"

Pred istek 12-mjesečnog roka za povrat novca, I.Š. je propustio platiti dvije rate i ostao dužan 1.660 kuna. Novi list navodi kako je tada podigao još jedan zajam od 3.200 kuna. Sada ukupno mora vratiti 12 tisuća kuna. Njegova supruga napravila je istu stvar, samo na iznos od 12 tisuća kuna.  Danas je karlovačka umirovljenička obitelj na skrbi socijalnih službi, ručak dobiva od Crvenog križa, a mirovine su preko bjanko zadužnica prepustili u ruke lihvarima, piše Novi list. Istu priču ima i Karlovčanka B.B., razlika je u tome što je ona posudila još veći iznos. Žena je na kraju od šoka završila u karlovačkoj Općoj bolnici jer pokušala samoubojstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene