Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postavljen spomenik na mjestu pogibije šibenskog ronioca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na južnoj strani otoka Žirja na podvodnoj hridi Rasohe, gdje je prije mjesec dana gliser usmrtio šibenskoga ronioca Darka Kulića, postavljen je spomenik, a u more su bačeni vijenci i cvijeće u znak sjećanja za sve stradale na moru u ovoj godini.

Postavljanje spomenika organizirala je Udruga za zaštitu Jadranskog mora i prava sportskih ribolovaca "Riblje oko", koja je u travnju osnovana u Splitu te okuplja članove od Istre, preko Zagreba, do Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Spomenik Draži Mihailoviću nakon otkrivanja spomenika Ministarstvo reagiralo na podizanje spomenika četničkom vođi: "Hrvatska očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih"

Autor spomenika je šibenski akademski kipar Aleksandar Ale Guberina, a riječ je o kocki od inoksa koja pluta na moru i jednim je dijelom pričvršćena za hrid Rasohe.

Na kocki je postavljena i ronilačka zastavica kao podsjetnik na to da je nesretni Kulić propisno označio mjesto na kojem je ronio.

Osobu koja je vozila gliser policija još nije pronašla.

Prije nego što je brod isplovio prema Žirju, članovi Udruge zapalili su na šibenskoj rivi mnoštvo svijeća u spomen na sve stradale na moru te kao znak sjećanja na vatrogasce poginule u požaru na Kornatu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene