Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Puli

Postao direktor Vodovoda iako ima optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek dan nakon što je direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjić objavio da prelazi na novu funkciju, za direktora Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Rijeci, njegovo je imenovanje izazvalo burne reakcije Sindikata Istre i Kvarnera.

Protiv Višnjića je, naime, u ožujku podignuta optužnica zbog nezakonitog otkaza djelatniku i sindikalnom povjereniku u Vodovodu što je, smatraju u SIK-u, velika zapreka za preuzimanje odgovorne funkcije koja traži "besprijekornost".

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

U vezi s njegovim imenovanjem sindikalci su se, upozoravajući da je riječ o osobi nesavjesnog i nezakonitog ponašanja, obratili i direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću, ministru Tihomiru Jakovini kao predsjedniku Upravnog vijeća te premijeru Zoranu Milanoviću uz zahtjev da ozbiljno razmotre činjenice o Višnjićevu dosadašnjem radu i ponašanju.

Višnjića je direktorom pulskog Vodovoda prije nepune dvije godine imenovao u Puli vladajući IDS iako nije član te stranke, a mandat su mu, po ocjeni javnosti, obilježile sporne odluke. (VLM Agencija)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene