Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iritantne frekvencije

Poslušajte zvuk kojim tjeraju huligane s javnih površina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Karlovac na javne površine donosi takozvane Komarce, uređaje koji će mlade ispod 25 godina, nesnošljivim frekvencijama noću - tjerati sa skrovitih mjesta, kako ne bi razbijali gradsku imovinu.

Karlovac je prošle godine maloljetnicima zabranio da piju po parkovima i na taj način prepolovio troškove vandaliziranja Grada. Takozvani Komarci su još jedan korak u boljem provođenju tih mjera. 'U Karlovcu trenutno nema baš nigdje ništa. Postoje tri birtije u gradu sa cajkama i jedna gdje puštaju rock, a radi samo do 1 ujutro. A to nam je prerano za ići kući', kaže Marko.

Pročitajte i ovo Invazija komaraca u Slavoniji - 1 Grizu kao ludi Najezda gigantskih krvopija: "U vrtu se ne može raditi, lete u oči i usta. Životinje su u plikovima, bježe s paše" Domagoj Mikić, novinar Nove TV Pojačani nadzor Inspektori su vrlo aktivni ovih dana, a kazne su paprene: Na meti su im tri stvari

Mladi se stoga zabavljaju po igralištima, oko škola i vrtića. Nekada i razbijaju. 'Zna bit stakla od boca po travi razbijenog, drugo ne', kaže jedna majka.

Baš zbog toga, karlovačke su ih gradske vlasti naumile sada odande rastjerivati neugodnim Komarcima. Uređajem koji je iritantan i smeta tijekom razgovora. 'Nije cilj da mi vršimo represiju nad mladim ljudima. On je jedno bezopasno sredstvo u borbi protiv vandalizma', kaže pročelnik Nikola Rogoz iz karlovačkog Komunalnog gospodarstva. Dodaje da ne želi da se mladi zadržavaju na skrovitim i mladim mjestima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene