Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmaralište Pirovac

'Poslovne odluke političara trebali bi ocjenjivati birači, a ne policija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je da je u slučaju kaznene prijave u vezi prodaje odmarališta Pirovac došlo do kršenja ljudskih prava, logike, građanske pristojnosti i odgovornosti, te zlouporabe policijskog djelovanja i aparata u političke svrhe.

Pola godine kasnije prijava je odbačena kao nesuvisla, besmislena i neutemeljena, istaknuo je Milanović, komentirajući na konferenciji za novinare odluku Općinskog državnog odvjetništva Koprivnice da odbaci kaznene prijave protiv Darka Marinca, Željka Đurđine i Zvonimira Mršića zbog sklapanja ugovora o prodaji odmarališta Pirovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija predsjednika SDP-a 'Zanimljivo, u 30 dana tri prijave za SDP-ove čelnike' Slika nije dostupna Polančecove optužbe Mesić: Nemam ja ništa s Pirovcem, nismo rođaci

Milanović je ocijenio da je ta prodaja bila poslovna odluka, a ne pitanje korupcije, kao što je to i u slučajevima Tonina Picule i Vojka Obersnela, dodavši da bi birači trebali ocjenjivati poslovne odluke, a ne policija.

Iskustvo pokazuje da se kaznenim prijavama od strane policije može manipulirati i koristiti ih u političke svrhe, ustvrdio je, podsjetivši kako su premijerka Jadranka Kosor i istaknuti članovi HDZ-a prije samog Mršića znali za tu kaznenu prijavu, dok su službene osoba MUP-a u TV emisijama pred sobom imale dokumente o tome.

Mršić smatra da je policija, iznoseći podatke iz prijave što zakonski ne smije, vršila pritisak na Državno odvjetništvo, a on je o prijavi saznao iz medija. Tek danas ju je pročitao i, rekao je, ostao zgrožen jer sadrži pogrešne činjenice, a činjeničnih pogrešaka pronašao je i u vještačenju sudskog vještaka. Policija se ne bi trebala uplitati u političke odnose na hrvatskoj političkoj sceni, istaknuo je.

Milanović je podsjetio na sličan primjer iz 2005. kada je načelnik općine zbog prodaje zemljišta na Mljetu od države 'stigmatiziran kao kriminalac'. Kaznene prijave nema, a kruna svega je razgovor premijerke u Moskvi s ruskim partnerima upravo o tom projektu, dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene